Ervaringen
van onze (oud) bewoners

Het heeft mij overgenomen. De komst van mijn zoon was niet iets dat ik even aan mijn leven plakte. Een bijkomstigheid. De enorme verantwoordelijkheid en de harde woorden vanuit mijn omgeving maakten mij onzeker. Gelukkig werden wij met open armen ontvangen door Gerwin en Minke.

En in de maanden dat we bij KIEN mochten wonen groeide mijn zoon als kool. Maar zelf heb ik ook een enorme groeispurt gehad. Het geruststellende idee dat er altijd iemand in de buurt was als ik hulp nodig had. En de bevestiging dat ik het goed deed. Ik heb er rustig en fijn kunnen aarden als moeder.

‘Ik ervaar een fijne en goede samenwerking met Kien Driestroom (Gerwin en Minke). We hebben korte lijnen met elkaar, kunnen transparant zijn naar elkaar en stemmen veel met elkaar af. Ook als er vanuit onze positie een spoed situatie is, kunnen we altijd een telefoontje wagen om te kijken of er mogelijkheden zijn. Gerwin en Minke staan er absoluut voor hun bewoners en proberen het aan alle kanten te laten werken.’

Regievoerder

‘Bij Kien wonen was voor mij echt een eye opener. Ik heb enorm veel geleerd en er kracht uit gehaald.’

‘KIEN stelt het belang van het kind voorop maar verliest hierbij de ouder(s) niet uit het oog. Er wordt op een mooie en duidelijke manier uitgelegd waarom bepaalde dingen belangrijk zijn voor een kind. Ouder(s) worden hierin actief meegenomen en in hun kracht gezet.

Er wordt door KIEN gedetailleerde verslaglegging geschreven die beschrijft wat er de periode van de plaatsing gezien is en hoe hierop gehandeld is door ouder(s) en/of door KIEN. Op deze manier zijn de zorgen en de krachten van de ouder(s) goed inzichtelijk en kan hierop verder geborduurd worden.

KIEN is zeer betrokken bij de gezinnen en staat voor hen klaar. Daarnaast hebben zij korte lijntjes met de betrokkenen om de gezinnen heen, zowel hulpverleners als het netwerk van het gezin. Het contact met KIEN werkt vlot, ze zijn snel en goed bereikbaar.’

Jeugdzorgwerker Gecertificeerde Instelling

Zo doen we het bij Kien