Zeven appartementen, één huis

Het huis

Het gebouw is op te delen in 4 delen. Het gezamenlijke deel, twee woongedeeltes en de buitenruimte. Het centrale deel is de gezamenlijke keuken en woonkamer. Daar kook je, daar spelen de kinderen graag. Dat is de plek waar de medewerkers veel zijn. Daar doen we spelletjes. Daar is de koffie en thee. Daar is de gezamenlijke bijeenkomst (huisvergadering). Daar zijn de voorraadkasten, daar is de schoonmaakkast en daar zijn de wasmachines en drogers.

Het kantoor is vlakbij de ingang dat is ook in het centrale deel. Daar werken Gerwin en Minke achter de computer en voeren we gesprekken.

In de gezamenlijke keuken zijn twee belangrijke deuren. De ene gaat naar het prive woonhuis van Gerwin en Minke. De andere gaat naar de appartementen van de bewoners. Elke appartement heeft een woonkamer en een slaapkamer. Twee appartementen delen een badkamer. Elke woonkamer heeft een eigen keukenblok en een tv. Je hebt daar bijna alles wat je ook in een “gewoon appartement’ hebt. (behalve kookgelegenheid en eigen badkamer).

Het laatste deel is de buitenruimte. Onze tuin is groot. Kinderen kunnen daar fijn spelen, maar ook voor de ouders het is goed om buiten ruimte te hebben. Natuurlijk kan je ook heerlijk wandelen buiten de tuin. Omdat we fijn aan de rand van de stad zitten is het hier rustig.

icoon wekker

Samen koken en elkaar ontmoeten

Bij Kien kook je in de gezamenlijke ruimte. We vinden het belangrijk om je te ontmoeten. Zo kunnen we je goed begeleiden. Als je ontmoet kan je leren. Bij Kien krijgt iedereen zijn eigen weekgeld en gaan we niet gezamenlijk eten. Uiteraard is het mogelijk dat je samen gaat eten maar dat zijn afspraken tussen bewoners.

icoon wekker

Volledig ingerichte appartementen

Onze appartementen zijn ingericht. Het is niet mogelijk je eigen bed, bankstel kledingkast enz mee te nemen. Kleinere dingen mag je wel meenemen. Je eigen televisie, lievelingsstoel, een wiegje enz kan wel mee. We hebben alles hier voor je kindje in huis. Maar uiteraard mag je ook zelf kleding, een badje of een kinderwagen meenemen. Maar als je niets hebt hoef je niets te kopen .

icoon wekker

Midden in het dorp Goutum, toch veel privacy

Goutum is een dorp, maar ook een soort wijk van Leeuwarden. We zitten erg dichtbij de stad maar zijn wandelend ook zo buiten de stad. Het is hier rustig en ruim. In Goutum kunnen we goed en vrij wonen. We hebben en veroorzaken geen overlast.

Het heeft mij overgenomen. De komst van mijn zoon was niet iets dat ik even aan mijn leven plakte. Een bijkomstigheid. De enorme verantwoordelijkheid en de harde woorden vanuit mijn omgeving maakten mij onzeker. Gelukkig werden wij met open armen ontvangen door Gerwin en Minke.

Meer ervaringen

Zo ziet een dagje Kien eruit