Veilige omgeving voor ouder en kind

Moeder & Kind huis

Even voorstellen: wij zijn Gerwin en Minke van Dam, getrouwd en hebben vier kinderen. Voordat we Kien begonnen, werkte Gerwin in het onderwijs en Minke in de Jeugdzorg. Alleen onze jongste woont nog thuis. Naast het opvoeden van onze vier kinderen, hebben er met regelmaat pleegkinderen in ons gezin gewoond. Wij houden van sporten, taarten bakken en opeten en van ons werk.

Een veilige leeromgeving

Wij willen jonge ouders helpen om hun kinderen zelf te verzorgen en op te voeden. Wij denken dat een veilige leeromgeving hierbij helpt. Onze overtuiging is dat elke ouder de hulp verdient die nodig is om zelf voor haar of zijn kindje te kunnen blijven zorgen.

Wij zorgen voor de mogelijkheid om dat te leren wat nog nodig is in een fijne en veilige omgeving. Gerwin en Minke kunnen, omdat ze ook in hetzelfde gebouw wonen je goed helpen en zijn er (bijna) altijd, ook in de nacht. Zo heb je weinig hulpverleners en kan je behalve nieuwe dingen leren ook dingen zien en ervaren.

Ondersteuning van Driestroom

De naam zegt het al: Driestroomhuis Kien is onderdeel van Stichting de Driestroom. Wij werken samen met de Driestroom bij de aanmelding en met bijvoorbeeld een systeem waarin alle verslagen komen te staan. Als bewoner merk je daar niets van. Voor ons is het wel belangrijk en fijn. De Driestroom is betrouwbaar en erg goed in wat ze doen. Er is veel kennis over alle onderdelen die met zorg te maken hebben.

Stichting de Driestroom

Ons team

Ons team bestaat gemiddeld uit 8 mensen. Gerwin en Minke en medewerkers. De medewerkers zijn er om ons en jullie te ondersteunen. Onze medewerkers doen dezelfde dingen als Gerwin en Minke en iedereen is erg goed op de hoogte van alles. Het verschil is vooral dat Gerwin en Minke er eigenlijk altijd zijn en de medewerkers uiteraard naar hun eigen huis gaan als ze klaar zijn met werken. Elke medewerker heeft zijn bijzondere kennis en interesses waardoor we samen van alle markten thuis zijn.

Gerwin en Minke en de persoonlijke begeleider(s) zijn naast alle “gewone ondersteuning”, ook bezig met het maken en bespreken van de doelen waaraan gewerkt wordt.

Ons team

Onze eigen ervaringen

Het is heel bijzonder om steeds weer een stukje mee te mogen lopen met levens van anderen. Die anderen zijn jong volwassenen met de volwassen taak om voor een kind te gaan zorgen. Natuurlijk nemen we naast onze kennis ook onze eigen opvoedervaring mee. Sterker nog, die kun je zien! Want we wonen in het zelfde huis.

Wij zien veel van jullie, maar andersom jullie ook van ons. Wat we ontdekt hebben, is dat de belangrijkste leermomenten niet zitten in de officiële gesprekken, maar in de omgang met elkaar. Gewoon ’s avonds bij een kopje thee, of in de auto onderweg naar de verloskundige. Het 24/7 bij elkaar zijn en elkaar dus goed leren kennen, helpt bij het (opnieuw) leren vertrouwen van mensen en bij het opdoen van positieve leerervaringen.

Ons eerste lustrum

April 2016 zijn we na een lange periode van voorbereiden van start gegaan. In 2021 mochten we ons 5 jarig bestaan vieren. Al doende hebben we ontdekt waar we goed in zijn, welk aanbod het beste bij de moeders past en wat wij aankunnen als echtpaar en gezin. Langdurige plaatsingen in de vorm van een leertraject blijken erg passend, omdat onze overtuiging is dat mensen binnen een veilige leeromgeving met positieve interactie het beste tot leren en groei kunnen komen. Zolang we samen voor een goed genoeg situatie voor de kinderen kunnen zorgen en de moeders/vaders laten groei zien, kunnen we samen op pad blijven gaan.

Bekijk wat we doen