Zo ziet een dag bij Kien eruit

Een dag bij Kien is voor iedereen verschillend. Het kan zijn dat je naar school gaat, werkt of vrijwilligerswerk doet. We drinken elke dag met elkaar koffie en thee en als er gekookt wordt, komen we elkaar tegen. De kinderen kunnen ondertussen gezellig met elkaar spelen.

We werken samen met jou aan een goed dagritme voor jou en je kindje. Door de dag heen geven we je adviezen of helpen we je als je ons dat vraagt of wij dat nodig vinden.

06:58

Opstaan

Als je kindje wakker wordt, begint jou dag. Of eerder als je naar school of werk moet. Iedereen start de dag op een tijdstip dat past bij zijn of haar bezigheden van de dag en natuurlijk op een tijdstip dat goed is voor je kindje.

07:31

Ontbijt

We ontbijten niet samen, maar stimuleren iedereen wel om goed te ontbijten zodat je een goed voorbeeld bent voor je kindje en je goed voor je zelf zorgt.

08:45

Werk, school of …

Je gaat zelfstandig naar school of werk en zorgt zelfstandig dat je kindje bij de opvang of oppas wordt gebracht. Soms is het nog niet passend om naar school of werk te gaan, omdat je bijvoorbeeld eerst zelf sterk moet worden door therapie te volgen of omdat je eerst moet bijkomen van de bevalling.

09:48

Boodschappen doen

Iedereen krijgt weekgeld en doet zijn of haar eigen boodschappen. Verzorgingsproducten horen bij het wonen bij kien en krijg je van ons. Luiers, billendoekjes, wasmiddel, schoonmaakspullen, tandpasta zeep en shampoo zijn allemaal bij ons te krijgen.

Ouders plannen zelf slim wanneer en hoe ze boodschappen doen. Uiteraard ook weer zo zelfstandig mogelijk. Soms is het mogelijk om samen met een andere bewoner te wandelen of te fietsen naar de winkel. En als het nodig is helpen wij met het doen va boodschappen.

11:00

Fruit of een flesje

Als je thuis bent, bieden we koffiemomenten aan. We helpen iedereen bij het krijgen van een mooi voedings- en slaapritme van je kindje. Iedereen kookt zijn eigen potje en waar nodig kun je daar natuurlijk hulp bij krijgen.

14:25

Afspraken buiten de deur

Er kunnen allerlei afspraken zijn die niet hier bij kien in het gebouw zijn. Een doktersbezoek, afspraak bij het consultatiebureau, een bezoekregeling, een gesprek op school of met de gemeente. Ook hiervoor geldt; iedereen doet dat zo zelfstandig mogelijk. Als je graag iemand mee wil omdat het spannend/nieuw is dan kan dat. Als je graag iemand mee wil omdat je dan in de auto kan, dan doen we dat niet😉. Iedereen werkt aan zijn zelfstandigheid maar niet iedereen is even ver. Daar waar nodig ondersteunen we en gaan we mee.

15:30

De was doen

De wasmachines en drogers zijn voor iedereen. er zijn wat simpele basisregels om te zorgen dat we allemaal fijn gebruik kunnen maken van de ruimte en de machines. Er kan elke dag gewassen worden tussen 7 uur in de ochtend en 23 uur in de avond.

16:15

Behandelgesprek

Gemiddeld twee keer per week heb je met ons, Gerwin / Minke / medewerker een behandelgesprek waarin we werken aan de doelen uit je zorgplan. Dat zorgplan stellen we samen op nadat je enkele weken gewend bent bij Kien. Gemiddeld evalueren we je zorgplan eens per drie maanden.

18:05

Avondeten

Het is de bedoeling dat je goed voor jezelf en je kindje zorgt. Voeding is dus heel belangrijk. Het avondeten is een belangrijke maaltijd. Het is een belangrijk moment voor jou en je kind. Daar ontmoeten jullie elkaar ook op een bijzonder manier. Het is een mooi moment om aandacht voor elkaar te hebben. De mensen die hier wonen gaan ook wel eens samen eten en koken. Ook dat kunnen mooie en belangrijke momenten zijn. Bewoners kunnen ook goed van elkaar leren.

20:30

Gezamenlijke activiteiten

Eens in de zoveel tijd doen we iets waarvoor we iedereen uitnodigen. Sinterklaas, een bezoek aan het bos of de kinderboerderij. Zwemmen, een meidenavond, film kijken of een informatieve avond. We doen regelmatig een taartenbakwedstrijd.

De informatieve avond is “verplicht’. We vinden dat iedereen daar aanwezig moet zij als het kan. We gaan dan eerst samen eten. Daarna komt er iemand die veel verstand heeft van een speciaal thema. Een voorbeeld van een thema is; taalontwikkeling van kinderen, kinder EHBO , informatie over verzekeringen enz.

Dit is Kien